Bugun...



Gelecek Partili Bozyokuş'tan Sarıkamış Şehitleri için anma mesajı

Gelecek Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı Yılmaz Bozyokuş, 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı’nın 108. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı.

facebook-paylas
Tarih: 22-12-2022 20:58

Gelecek Partili Bozyokuş'tan Sarıkamış Şehitleri için anma mesajı

Sarıkamış'ın Türk tarihi için oldukça büyük bir kahramanlık destanı olduğunu ve bu destanı unutmalarının mümkün olmadığını dile getiren Bozyokuş, mesajında şunları aktardı:
"Birinci Dünya savaşında Kafkas Cephesinde yaşanmış olan Sarıkamış Harekatı, zor hava şartlarına aldırmadan vatanları için donarak can veren 90 bin askerimizin şehadete erdikleri, bir yiğitlik destanıdır. Zorlu iklim ve arazi koşullarının düşmandan daha çok kayıp verdirdiği bu amansız mücadelede; Mehmetçik, hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmiş; büyük kayıplar verilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmemiştir. 90 bin askerimiz, Sarıkamış’ta dondurucu soğuk ve tipi altında hiç çekinmeden vatanları için şehit olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, Sarıkamış Harekâtı'nın 108. yıl dönümünde vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için Allahuekber Dağları'nda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri Haberleri

YUKARI YUKARI